Logo Utrecht University

CfH Lectures

Video

Onverwacht raakt de gelauwerde schrijver Gustav von Aschenbach volledig in de ban van de mooie jongen Tadzio. Waarom is Venetië de locatie per eccellenza voor dit verhaal van Thomas Mann? En hoe kan het dat deze novella, gepubliceerd in 1912, nooit echt tot een schandaal is verheven? Schoonheid biedt een antwoord.


Over de Eventalks

Het thema van het Festival Oude Muziek 2016 (26 augustus t/m 4 september) was Venetië: ‘La Serenissima’. Na het succes van 2015 presenteerde het festival voor de tweede keer, in samenwerking met het Centre for the Humanities van de Universiteit Utrecht en het Residenties in Utrecht programma, een dagelijkse Eventalk: een seculiere versie van de Engelse evensong.

Het gesproken gedeelte van de Eventalks was verzorgd door creatieve denkers van de Universiteit Utrecht. Artist in residence Olga Pashchenko zorgde voor de muzikale interventie: dagelijks speelde ze op historische klavierinstrumenten. Zo combineert de Eventalk een prikkelende voordracht met muziek in zaal Hertz in TivoliVredenburg: een halfuurtje gestolen tijd, vlak voor de avond valt.

Keywords

,

Events