In 1972 werd Martijn Sanders benoemd tot directeur van het Jogchem’s Theaters BV, tot 1982 en was daarna 25 jaar lang leider van het Concertgebouw. Daarnaast is Sanders ook werkzaam geweest als voorzitter van de AVRO. Martijn Sanders is nog steeds een belangrijke persoonlijkheid in de Nederlandse kunst en cultuur sector o.a. als voorzitter van de Vereniging Rembrandt en de Stichting Praemium Erasmianum en blijft bezig culturen te verenigen door zijn rol als intendant voor het Netherlands China Foundation.

Humanities Labs is een nieuw programma met interviews gegeven door de vooraanstaande Utrechtse hoogleraar Paul Schnabel. Deze Humanities Labs reeks leveren kritische en nieuwe ideeën over de maatschappelijke relevantie van de geesteswetenschappen, en de rol van kunst en cultuur in de Nederlandse maatschappij.