In deze eventalk zal getoond worden hoe de Biennale van Venetie in 2015 esthetiek en politiek met elkaar in gesprek bracht. We zullen met name inzoomen op het Zuid-Afrikaanse paviljoen waar kunstenaars als Nandipha Mntambo en Haroon Gunn Salie de geschiedenis van colonialisme, seksisme en racisme letterlijk en figuurlijk gebruiken als materiaal voor hun werk. Dit resulteert in een nieuwe esthetiek waarin het doorwerken van het verleden tot een nieuwe visie op het heden leidt zowel op het gebied van materiaalgebruik als betekeniseffect. Twee kunstwerken zullen in detail worden toegelicht.

Over de Eventalks